LET OP: woe 18 juli is de showroom gesloten en worden er geen pakketten verzonden.

Akai MPC Live en MPC X

Door: SoundSupplies 28-03-2017 0 Reacties

De MPC is terug van weggeweest, en hoe!

 

Iedereen kent de Akai MPC. De MPC stond aan de basis van vele bekende tracks en was een unieke inspiratiebron voor muzikanten in vele verschillende genres muziek. De MPC was het voorbeeld van hoe electronica een supermuzikaal muziekinstrument kan zijn. Hij is in de loop van jaren vaak gekopieerd maar eigenlijk nooit geevenaard en nu komt Akai met 2 splinternieuwe MPC's, genaamd de MPCLive en de MPC X. Dat is een feest voor zowel de MPC generatie als voor de huidige generatie producers die on the flow muziek willen produceren en performen.

MPC Live en MPC X - Wat is er nieuw?

De nieuwe MPC's houden vast aan de oude vertrouwde basisfunctionaliteit. Iedereen die opgegroeid is met de MPC vindt meteen zijn weg. En natuurlijk wordt dit gecombineerd met heel veel nieuwe mogelijkheden. Zo zijn de nieuwe MPC's Standalone te gebruiken, dus zonder computer, kunnen ze audiotracks opnemen, is er clip launching, kun je realtime timestretchen en pitchen en heb je de splinternieuwe MPC Software 2.0

 

Standalone werkpaard

De nieuwe MPC's zijn niet zomaar een standalone drumcomputer of controller maar echt een professionele basis van a tot z. De combinatie van de bekende pads, het volwaardige touchscreen en de echte standalone functionaliteit staat garant voor hands-on muziek maken of performen op het hoogste niveau.

 

Multi Touch Control

Het loepzuivere multi touch touchscreen is een verademing en past zich vloeiend aan aan al je muzikale acties. Edit je audiofiles direct, of teken supersnel in de stepsequencer of midi editor. Door de multi touch functionaliteit heb je al je tools letterlijk binnen handbereik.

En ook als controller

Of je nu graag vanuit DAW software werkt of liever volledig Standalone, de MPC Live en MPC X kunnen beiden. De nieuwe MPC's zijn indien aangesloten op je Mac of PC volwaardige dedicated MPC software controllers. Gebruik de MPC Software los of laadt het in als plugin op je favotiete DAW software.

 

Opslag

Standaard komt de MPC Live en MPC X met 16 GB opslag op een MicroSD kaart om al je creativiteit op te kunnen slaan en snel in te kunnen laden. Meer ruimte nodig? Gebruik dan de Sata connector om een 2,5 inch harddisk of SSD aan te sluiten. Of plug snel een USBstick in of SDkaart.

 

Sounds

De MPC's hebben nogal een reputatie wat betreft de meegeleverde sounds en dat is bij de nieuwe exemplaren natuurlijk ook het geval. Je kunt direct aan de slag met 10GB aan A-kwaliteit sounds die je broekspijpen doen wapperen.

 

Kom zelf proberen bij SoundSupplies!

SoundSupplies is een officieel MPC eXperience Center. We hebben zowel de MPC Live als de MPC X demoklaar staan en kunnen je uitgebreid laten zien wat deze nieuwe generatie zo bijzonder maakt.

Kom langs in onze winkel in Rotterdam voor een demo of een testdrive. Een afspraak maken is nog beter: Bel 010 265 73 52

 

Tags: Akai mpc live