Warm Audio WA47 Jr. Microfoon

zomerkorting
Warm Audio WA47 Jr. Microfoon

Een top replica van de bekendste grootmembraan condensator microfoon

Warm Audio heeft de studiowereld absoluut op zijn kop gezet de laatste jaren met betaalbare versies van klassieke micpreamps, compressors en equalizers. Ook op het gebied van microfoons komen ze na de WA87 en de WA14 weer met twee nieuwe re-makes. Deze keer van de '47 style condensator microfoon de WA47 en de WA47 Jr. Twee betaalbare versies van dé microfoon der microfoons.

De WA47 Jr. is een grootmembraan FET condensator microfoon met 3 polaire patronen (Cardioïde, Omni en Figure-of-Eight) en is gebaseerd op de wereldberoemde klassieke '47 die al ruim 50 jaar gebruikt is op talloze topplaten en hits. De WA47 Jr. is ontworpen voor de Pro studio, de Home studio, voor livegebruik en voor radio. Hij klinkt te gek op vele akoestische bronnen zoals natuurlijk vocalen, een fijne vleugel, piano, akoestische gitaar, maar met zijn 147 dB SPL kan hij ook prima overweg met blazers en gitaar- of basversterkers. De originele '47 werd ontzettend populair in de jaren '60 en wordt als een van de favorieten aller tijden beschouwd. Het was Sinatra's favoriet en is bijvoorbeeld ook volop te horen op de bekende Beatles platen. Vandaag de dag is een klassieke '47 een onbetaalbare zeldzaamheid geworden, maar Warm Audio maakt met zijn WA47 Jr. de '47 sound voor iedereen haalbaar.

Een '47 voor iedereen

Wat maakt de WA47 Jr. zo bijzonder? Elke studio heeft minimaal een paar topklasse grootmembraan microfoons nodig. En tot op heden waren deze of onbetaalbaar, of van matige kwaliteit. De WA47 Jr. zorgt voor abolute top-opnames. Wacht tot je hem eens hoort in een stereo-configuratie op een vleugel, of neem een dikke drumkit op in een fijne ruimte en parallel compress de ruimte helemaal naar voren tot de meest dikke vette drumsound, die je ooit zult horen. Dát is waarom de '47 zo geliefd is. Een dikke, maar niet gehypte sound. En voor vocalen is het simpelweg een topper. Talloze albums zijn er opgenomen met de klassieke '47 op de vocals. En dat soort studiosessies waren tot nu toe nogal prijzig, maar de WA47 Jr. heeft een Warm Audio prijs. Oftewel: een '47 voor iedereen!

Topklasse onderdelen

Hoe doen ze dat dan? Warm Audio bezuinigt niet op onderdelen, maar produceert alles in grote oplages, wat zorgt voor lagere kosten en een ontzettend goede waarde voor je geld.

De WA47 Jr. is opgebouwd met A-klasse onderdelen als de Toshiba FET, Wima en Solen French capacitors en een op-maat-gemaakte reproductie van de capsule die gebruikt werd in de klassieke '47, ontworpen met de bekende "hole configuration" en dus met hetzelfde frequentiebereik.

De klank van de microfoon wordt voor een groot gedeelte bepaald door de capsule. De K47 module van '47 microfoons is ontzettend moeilijk te fabriceren en vind je daarom ook nooit in een betaalbare condensator microfoon. Omdat de te verkrijgen capsules simpelweg niet voldoen aan de eisen van Warm Audio, worden de capsules die gebruikt worden voor hun WA87, WA14, WA47 en WA47 Jr. microfoon zelf ontwikkeld. Elke capsule wordt met de hand gecontroleerd en doorgemeten en er wordt nooit gebruikt gemaakt van kostenbesparende materialen als Feflon. Elke capsule is dus een echte ouderwets "full brass" exemplaar. En het zal je niet verbazen: kwaliteitsonderdelen, een hoge bouwkwaliteit en passie samen zorgen voor een absolute topmicrofoon, die zich onderscheidt van de rest!

Warm Audio WA47 Jr. specificaties

- Custom built reproductie '47-style k47 capsule
- Toshiba FET, Wima Film en Panasonic Electrolytische condensators
- Polariteit: 3 patronen — Cardioïde, Omni en Figure-of-Eight
- Self-noise: 9dBA
- Dynamisch bereik: 138dBA (IEC651)
- Maximale SPL: 147/157dB (@1kHz 1kOhms 0.5% THD, 0/-10dB)
- Frequentie bereik: 20Hz–20kHz
- Uitgangsimpedantie: 100 ohms
- Rated Ingangsimpedantie: ≥1kOhms
- S/N ratio: 85dBA (IEC651)
- Equivalent noise: 9dBA (IEC651)
- 3-Pin vergulde XLR microfoon kabel
- 48V Fantoomvoeding
- High-pass filter 70Hz
- Pad -10dB
- Inclusief shockmount, hardmount en opslag-etui met rits

Afmetingen microfoon: 52mm diameter en 210mm lang

Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed

Snelle vraag? | WhatsApp Hotline: 0102657352 010 2657352

 • Model: WA47jr
 • Voorraadstatus: Direct leverbaar

  Volgende werkdag in huis!
  SameDay: Vanavond al in huis!
  Direct af te halen in Rotterdam

 • € 349.00
 • Excl. BTW: € 288.43
Reviews / Beoordeel
Beoordeling: 0 van 5 sterren - 0 beoordelingen

Dáárom SoundSupplies

 • Morgen gratis thuisbezorgd, ook in België
 • Avondbezorging zonder kosten
 • Ophalen? Direct di t/m za af te halen
 • Service? Minimaal 2 jaar garantie
 • Klanten geven SoundSupplies een 9.1
 • Klantenservice: Tel, Whatsapp en Mail
 • Testdrive in onze winkel in Rotterdam

Tags: Warm, Audio, WA47 Jr., Microfoon, u47, wa-47, Jr