Warm Audio WA73

Nieuw Warm Audio WA73

Iedereen is er over eens dat er 1 ultieme mic preamp is: de beroemde 1073. Hij is de afgelopen tientallen jaren gebruikt op talloze hits en platen en staat nog steeds bovenaan de meeste verlanglijsten van engineers. Toen Warm Audio enkele jaren geleden besloot om de originele klassieke 1073 nieuw leven in te gaan blazen, was er 1 ding duidelijk: het moest en zou een replica worden die zo dicht mogelijk in de buurt zou komen, zowel qua ontwerp als qua performance. Na een paar jaar van onderzoek, ontwikkeling, en talloze testen en tweaks is het gelukt om de authentieke romige sound van de klassieke 1073 heel dicht te benaderen met de Warm Audio WA73 preamp familie.

Waarom klinkt de WA73 als een klassieke 1073 en niet als een moderne kopie?

Een klassieke 1073 is handgesoldeerd en een groot gedeelte van de klank wordt daarnaast bepaald door de transformers en door de condensatoren. Bij de WA73 famile zijn kosten noch moeite gespaard om precies hetzelfde resultaat te krijgen. Kortom: ook handgebouwd, speciaal herontwikkelde transormers en kwaliteitscondensatoren.

Handgebouwd

De gehele WA73 is handgebouwd: de componenten zijn met de hand op de printplaat gesoldeerd en de bekabeling en assemblage wordt ook met d ehand uitgevoerd.

Speciale Carnhill Transformers

Er zijn veel discussies te lezen over de verschillende gebruikte transformers in 1073 preamps in de loop van de jaren. Men is er over eens dat de eerste Marinair Radar transformers favoriet zijn door hun vergevende en ronde karakter. Bij hoog inputvolume ontstaat er een vleugje prachtige romige verzadiging die de klassieke 1073 op de kaart heeft gezet destijds. Warm Audio heeft samengewerkt met Carnhill om juist deze versie van transformers zo precies mogelijk na te maken. Het resultaat is een klassiek klinkende WA73 die heel anders klinkt dan een moderne replica.

Condensatoren

Waar je minder vaak over leest, maar waar volgens Warm Audio ook nog winst te behalen viel, is het gebruik van niet standaard condensatoren maar o.a. speciale tantalum versies. Het zijn de puntjes op de i, maar zoals we gewend zijn van Warm Audio worden er geen shortcuts genomen.

Hoe klinkt een WA73 mic preamp?

Heel kort samengevat: romig en aangenaam!

De WA73 heeft 80dB gain en is daarom prima te gebruiken met zowel dynamische, condensator- en buizenmicrofoons. Hij wordt gebruikt op bijna alles: hij  laat je vocalen en gitaren shinen en gemakkelijk in een mix glijden, hij maakt een direct ingeprikte bas heel beheersbaar in een mix en wordt door zijn transformers ook in stereo gebruikt op bijvoorbeeld een drumbuss of zelfs hele mix.

Onze conclusie

Warm Audio heeft het met bijvoorbeeld de WA2A compressor en de WA47 microfoon eerder voor elkaar gekregen om eigenlijk onbetaalbare studioklassiekers die op ieders verlanglijst staan, betaalbaar te maken. Dat is ze met de WA73 wederom gelukt. Dichter bij de originele 1073 kan bijna niet, en dat voor zo'n vriendelijke prijs.

Warm Audio WA73 specificaties

Interne voeding met ground lift
19" formaat, 1u hoog
Led meter
Uitgangsvolume
Direct In, instrumenten ingang
XLR & TRS line level uitgangen
TS Send/Receive insert jacks
Line level TRS ingang
XLR mic ingang
4 staps inductor based hipass filter - 50, 80, 160, 300 Hz
48v phantom power
Polarity schakelaar
TONE functie - Verandert input transformer impedantie voor andere klank
Volledig discreet opgebouwd
80dB gain - resistor stepped gain knop
Handgesoldeerd, handgebouwd
Carnhill Transformers
1 kanaals, Class A, 1073-style mic preamp

Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed

Snelle vraag? | WhatsApp nu: 06 83447746

HOT PRODUCT PREORDER op tijd !!

De Warm Audio WA73 types preamp zijn hot products. Bestel hem daarom op tijd bij SoundSupplies.nl. De eerste voorraad wordt verwacht op: 27-01-2018

 • Model: WA73
 • Voorraadstatus: PREORDER voor 1e voorraad
 • € 649.00
 • Excl. BTW: € 536.36
Reviews / Beoordeel
Beoordeling: 0 van 5 sterren - 0 beoordelingen

Dáárom SoundSupplies

 • Voor 23.59 besteld, morgen gratis thuis
 • Vanavond bezorgd als besteld voor 13.00
 • Ophalen? Direct di t/m za af te halen
 • Service? Minimaal 2 jaar garantie
 • Klanten geven SoundSupplies een 9.1
 • Klantenservice: Tel, Whatsapp en Mail
 • Testdrive in onze winkel in Rotterdam

Tags: Warm, Audio, WA73, neve, 73, wa-73, 1073