Warm Audio WA251 Microfoon

Warm Audio WA251 Microfoon

Een absolute nieuwe klassieker

De Warm Audio WA251 is een "nieuwe klassieker", oftewel een microfoon speciaal gemaakt voor de nieuwe generatie muzikanten en producers die op zoek zijn naar de kwaliteit en het timbre van een klassieke microfoon, maar dan voor een vriendelijke prijs en uitstekend te gebruiken in een moderne productie.

Warm Audio heeft verschillende vintage 251 microfoons uitgebreid beluisterd om uit te zoeken wat de meeste mensen nou vooral zo aanspreekt in deze mic en wat verschillende type onderdelen precies voor invloed hebben op de uiteindelijke klank. Daar is na veel ontwikkelen, testen en bijschaven over een lange periode uiteindelijk deze prachtige WA251 uitgekomen.

De WA251 is een grootmembraan buizenmicrofoon met outputtransformers en meerdere polar patterns en is gebaseerd op de wereldberoemde klassieke '251 die al ruim 50 jaar gebruikt is op talloze topplaten en hits. De WA251 is ontworpen voor de Pro studio, de Home studio, voor livegebruik en voor radio. Hij klinkt te gek op vele akoestische bronnen zoals natuurlijk vocalen, de vleugel, piano, akoestische gitaar, en vele andere geluidsbronnen. De originele '251 werd ontzettend populair in de jaren 60 en wordt als een van de favorieten aller tijden beschouwd. Een originele '251 microfoon is onbetaalbaar en tegenwoordig ook zo goed als onvindbaar geworden, maar Warm Audio maakt met zijn WA251 de '251 klank voor iedereen haalbaar.

Een '251 voor iedereen

Wat maakt de WA251 zo bijzonder? Iedere muzikant of producer heeft minimaal een paar topklasse grootmembraan microfoons nodig. En tot kort geleden waren deze of onbetaalbaar, of van matige kwaliteit. Zoals Warm Audio ruimschoots bewezen heeft de afgelopen jaren: serieuze opnama-apparatuur hoeft niet perse heel prijzig te zijn. De WA251 is een aanwinst voor elke serieuze muzikant en legt de lat heel hoog voor andere merken.

Topklasse onderdelen

Hoe kan dat dan? Warm Audio bezuinigt niet op onderdelen, maar produceert alles in grote oplages, wat zorgt voor lagere kosten en een ontzettend goede waarde voor je geld.

De WA251 is opgebouwd met A-klasse onderdelen als de JJ Slovak JJ12AY7 Buis, Wima en Solen French capacitors, een TAB-Funkenwerk USA uitgangstrafo, en een op-maat-gemaakte reproductie van de capsule, die gebruikt werd in de klassieke '251, ontworpen met de bekende "hole configuration" en dus hetzelfde frequentiebereik - genaamd WA-12-B-60v

De klank van de microfoon wordt voor een groot gedeelte bepaald door de capsule. De C12 module van '251 microfoons is ontzettend moeilijk te fabriceren en vind je daarom ook nooit in een betaalbare microfoon. Omdat de reguliere te verkrijgen capsules simpelweg niet voldoen aan de eisen van Warm Audio, worden de capsules, die gebruikt worden voor hun WA251, WA87, WA14, WA47 en WA47 Jr. microfoon, door henzelf ontwikkeld. Elke capsule wordt met de hand gecontroleerd en doorgemeten en er wordt nooit gebruikt gemaakt van kostenbesparende materialen als Feflon. Elke capsule is dus een echte ouderwets "full brass" exemplaar. En het zal je niet verbazen: kwaliteitsonderdelen, een hoge bouwkwaliteit en passie samen zorgen voor een absolute topmicrofoon, die zich onderscheidt van de rest!

Warm Audio WA251 specificaties

- Custom built reproductie '251-style capsule : WA-12-B-60v
- Cinamag USA trafo
- JJ Slovak JJ12AY7 Buis
- Wima and Solen French polystyrene capacitors
- Polar patterns: 3 patterns — Cardioid, Omni, figure-of-eight
- Dynamic range: 125dBA
- Maximale SPL: 132dB (<0.5% THD)
- Frequency range: 20Hz–20kHz
- Uitgangsimpedantie: 200 ohms
- S/N ratio: 80dBA
- Equivalent noise: 12dBA (IEC651)
- Gotham 3-meter GAC-7, 7-pin tube microfoon kabel
- Inclusief houten behuizing, shockmount en stroomkabel

Afmetingen microfoon: 46mm diameter en 227mm lang

Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed

Snelle vraag? | WhatsApp Hotline: 0102657352 010 2657352

 • Model: wa251
 • Voorraadstatus: Direct leverbaar

  Volgende werkdag in huis!
  SameDay: Vanavond al in huis!
  Direct af te halen in Rotterdam

 • € 899.00
 • Excl. BTW: € 742.98
Reviews / Beoordeel
Beoordeling: 5 van 5 sterren - 11 beoordelingen

Dáárom SoundSupplies

 • Morgen gratis thuisbezorgd, ook in België
 • Avondbezorging zonder kosten
 • Ophalen? Direct di t/m za af te halen
 • Service? Minimaal 2 jaar garantie
 • Klanten geven SoundSupplies een 9.1
 • Klantenservice: Tel, Whatsapp en Mail
 • Testdrive in onze winkel in Rotterdam

Tags: Warm, Audio, WA251, Microfoon, 251, wa-251, elam, wa-251