Warm Audio WA273

Kerst Korting SoundSupplies
Warm Audio WA273

Iedereen is er over eens dat er 1 ultieme mic preamp is: de beroemde 1073. Hij is de afgelopen tientallen jaren gebruikt op talloze hits en platen en staat nog steeds bovenaan de meeste verlanglijsten van engineers. Toen Warm Audio enkele jaren geleden besloot om de originele klassieke 1073 nieuw leven in te gaan blazen, was er 1 ding duidelijk: het moest en zou een replica worden die zo dicht mogelijk in de buurt zou komen, zowel qua ontwerp als qua performance. Na een paar jaar van onderzoek, ontwikkeling, en talloze testen en tweaks is het gelukt om de authentieke romige sound van de klassieke 1073 heel dicht te benaderen met de Warm Audio WA73 preamp familie.

Waarom klinkt de WA273 als een klassieke 1073 en niet als een moderne kopie?

Een klassieke 1073 is handgesoldeerd en een groot gedeelte van de klank wordt daarnaast bepaald door de transformers en door de condensatoren. Bij de WA73 familie zijn kosten noch moeite gespaard om precies hetzelfde resultaat te krijgen. Kortom: ook handgebouwd, speciaal herontwikkelde transormers en kwaliteitscondensatoren.

Handgebouwd

De gehele WA273 is handgebouwd: de componenten zijn met de hand op de printplaat gesoldeerd en de bekabeling en assemblage wordt ook met de hand uitgevoerd.

Speciale Carnhill Transformers

Er zijn veel discussies te lezen over de verschillende gebruikte transformers in 1073 preamps in de loop van de jaren. Men is er over eens dat de eerste Marinair Radar transformers favoriet zijn door hun vergevende en ronde karakter. Bij hoog inputvolume ontstaat er een vleugje prachtige romige verzadiging die de klassieke 1073 op de kaart heeft gezet destijds. Warm Audio heeft samengewerkt met Carnhill om juist deze versie van transformers zo precies mogelijk na te maken. Het resultaat is een klassiek klinkende WA273 die heel anders klinkt dan een moderne replica.

Condensatoren

Waar je minder vaak over leest, maar waar volgens Warm Audio ook nog winst te behalen viel, is het gebruik van niet standaard condensatoren maar o.a. speciale tantalum versies. Het zijn de puntjes op de i, maar zoals we gewend zijn van Warm Audio worden er geen shortcuts genomen.

Hoe klinkt een WA273 mic preamp?

Heel kort samengevat: romig en aangenaam!

De WA273 heeft 80dB gain en is daarom prima te gebruiken met zowel dynamische, condensator- en buizenmicrofoons. Hij wordt gebruikt op bijna alles: hij  laat je vocalen en gitaren shinen en gemakkelijk in een mix glijden, hij maakt een direct ingeprikte bas heel beheersbaar in een mix en wordt door zijn transformers ook in stereo gebruikt op bijvoorbeeld een drumbuss of zelfs hele mix.

Onze conclusie

Warm Audio heeft het met bijvoorbeeld de WA2A compressor en de WA47 microfoon eerder voor elkaar gekregen om eigenlijk onbetaalbare studioklassiekers die op ieders verlanglijst staan, betaalbaar te maken. Dat is ze met de WA273 wederom gelukt. Dichter bij de originele 1073 kan bijna niet, en dat voor zo'n vriendelijke prijs.

Warm Audio WA273 specificaties

Interne voeding met ground lift
19" formaat, 1u hoog
Led meter
Uitgangsvolume
Direct In, instrumenten ingang
XLR & TRS line level uitgangen
TS Send/Receive insert jacks
Line level TRS ingang
XLR mic ingang
4 staps inductor based hipass filter - 50, 80, 160, 300 Hz
48v phantom power
Polarity schakelaar
TONE functie - Verandert input transformer impedantie voor andere klank
Volledig discreet opgebouwd
80dB gain - resistor stepped gain knop
Handgesoldeerd, handgebouwd
Carnhill Transformers
2 kanaals, Class A, 1073-style mic preamp

Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed

Snelle vraag? | WhatsApp Hotline: 0102657352 010 2657352

 • Model: WA273
 • Voorraadstatus: Direct leverbaar

  Volgende werkdag in huis!
  SameDay: Vanavond al in huis!
  Direct af te halen in Rotterdam

 • € 1,099.00
 • Excl. BTW: € 908.26
Reviews / Beoordeel
Beoordeling: 0 van 5 sterren - 0 beoordelingen

Dáárom SoundSupplies

 • Morgen gratis thuisbezorgd, ook in België
 • Avondbezorging zonder kosten
 • Ophalen? Direct di t/m za af te halen
 • Service? Minimaal 2 jaar garantie
 • Klanten geven SoundSupplies een 9.1
 • Klantenservice: Tel, Whatsapp en Mail
 • Testdrive in onze winkel in Rotterdam

Tags: Warm, Audio, WA273, neve, 273, wa-273, 1073