Warm Audio WA47 Microfoon

zomerkorting
Warm Audio WA47 Microfoon

Een top replica van de bekendste grootmembraan buizenmicrofoon

Warm Audio heeft de studiowereld absoluut op zijn kop gezet de laatste jaren met betaalbare versies van klassieke micpreams, compressors en equalizers. Een '47 style microfoon is ook zo'n klassieker waar iedereen op hoopte, en hier is hij dan: De WA47, een topklasse replica van de bekendste grootmembraan buizenmicrofoon, een betaalbare versie van dé microfoon der microfoons.

De WA47 is een grootmembraan buizenmicrofoon met outputtransformers en 9 polar patterns en is gebaseerd op de wereldberoemde klassieke '47 die al ruim 50 jaar gebruikt is op talloze topplaten en hits. De WA47 is ontworpen voor de Pro studio, de Home studio, voor livegebruik en voor radio. Hij klinkt te gek op vele akoestische bronnen zoals natuurlijk vocalen, een fijne vleugel, piano, akoestische gitaar, maar met zijn 140 dB SPL kan hij ook prima overweg met blazers en gitaar- of basversterkers. De originele '47 werd ontzettend populair in de jaren 60 en wordt als een van de favorieten aller tijden beschouwd. Het was Sinatra's favoriet en is bijvoorbeeld ook volop te horen op de bekende Beatles platen. Vandaag de dag is een klassieke '47 een onbetaalbare zeldzaamheid geworden, maar Warm Audio maakt met zijn WA47 de '47 sound voor iedereen haalbaar.

Een '47 voor iedereen

Wat maakt de WA47 zo bijzonder? Elke studio heeft minimaal een paar topklasse grootmembraan microfoons nodig. En tot op heden waren deze of onbetaalbaar, of van matige kwaliteit. De WA47 zorgt voor abolute top-opnames. Wacht tot je hem eens hoort in een stereo-configuratie op een vleugel, of neem een dikke drumkit op in een fijne ruimte en parallel compress de ruimte helemaal naar voren tot de meest dikke vette drumsound, die je ooit zult horen. Dát is waarom de '47 zo geliefd is. Een dikke, maar niet gehypte sound. En voor vocalen is het simpelweg een topper. Talloze albums zijn er opgenomen met de klassieke '47 op de vocals. En dat soort studiosessies waren tot nu toe nogal prijzig, maar de WA47 heeft een Warm Audio prijs: voor iedereen betaalbaar. Oftewel: een '47 voor iedereen!

Topklasse onderdelen

Hoe doen ze dat dan? Warm Audio bezuinigt niet op onderdelen, maar produceert alles in grote oplages, wat zorgt voor lagere kosten en een ontzettend goede waarde voor je geld.

De WA47 is opgebouwd met A-klasse onderdelen als de JJ Slovak 5751 Buis, Wima en Solen French capacitors, een TAB-Funkenwerk USA uitgangstrafo, en een op-maat-gemaakte reproductie van de capsule, die gebruikt werd in de klassieke '47, ontworpen met de bekende "hole configuration" en dus hetzelfde frequentiebereik.

De klank van de microfoon wordt voor een groot gedeelte bepaald door de capsule. De K47 module van '47 microfoons is ontzettend moeilijk te fabriceren en vind je daarom ook nooit in een betaalbare condensator microfoon. Omdat de te verkrijgen capsules simpelweg niet voldoen aan de eisen van Warm Audio, worden de capsules, die gebruikt worden voor hun WA87, WA14, WA47 en WA47 Jr. microfoon, door henzelf ontwikkeld. Elke capsule wordt met de hand gecontroleerd en doorgemeten en er wordt nooit gebruikt gemaakt van kostenbesparende materialen als Feflon. Elke capsule is dus een echte ouderwets "full brass" exemplaar. En het zal je niet verbazen: kwaliteitsonderdelen, een hoge bouwkwaliteit en passie samen zorgen voor een absolute topmicrofoon, die zich onderscheidt van de rest!

Warm Audio WA47 specificaties

- Custom built reproductie '47-style k47 capsule
- TAB-Funkenwerk (AMI) USA uitgangstrafo
- JJ Slovak 5751 Buis
- Wima and Solen French polystyrene capacitors
- Polar patterns: 9 patterns — Cardioid, Omni, figure-of-eight + 6 mixed patterns
- Self-noise: 11dBA
- Dynamic range: 130dBA
- Maximale SPL: 140dB (<0.5% THD)
- Frequency range: 20Hz–20kHz
- Uitgangsimpedantie: 200 ohms
- S/N ratio: 82dBA
- Equivalent noise: 10dBA (IEC651)
- Gotham 3-meter GAC-7, 7-pin tube microfoon kabel
- Inclusief houten behuizing, shockmount en stroomkabel

Afmetingen microfoon: 90mm diameter en 254mm lang

Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed

Snelle vraag? | WhatsApp Hotline: 0102657352 010 2657352

 • Model: wa47
 • Voorraadstatus: Direct leverbaar

  Volgende werkdag in huis!
  SameDay: Vanavond al in huis!
  Direct af te halen in Rotterdam

 • € 1,049.00
 • Excl. BTW: € 866.94
Reviews / Beoordeel
Beoordeling: 5 van 5 sterren - 6 beoordelingen

Dáárom SoundSupplies

 • Morgen gratis thuisbezorgd, ook in België
 • Avondbezorging zonder kosten
 • Ophalen? Direct di t/m za af te halen
 • Service? Minimaal 2 jaar garantie
 • Klanten geven SoundSupplies een 9.1
 • Klantenservice: Tel, Whatsapp en Mail
 • Testdrive in onze winkel in Rotterdam

Tags: Warm, Audio, WA47, Microfoon, u47, wa-47